dissabte, 31 d’agost del 2013

Cupcakes de mantega de cacauet amb ganaché de xocolata


Un blog amb només tres entrades queda pobre així que avui que tinc temps us en poso més d'una! 

Aquí teniu els cupcakes que vaig fer per Sant Joan. Estaven boníssims!!!

Ingredients (per 10 persones):

Per els cupcakes:
  • 75 gr de mantega de cacauet (ara en podeu trobar a molts súpers)
  • 100 gr de farina
  • 1/4 de culleradeta de sal
  • 148 ml de buttermilk (la buttermilk costa de trobar, la podeu fer vosaltres barrejant 140 ml de llet sencera amb 8ml de vinagre blanc)
  • 1 1/4 culleradetes de bicarbonat
  • 1 ou gran
  • 1/2 culleradeta d'essència de vainilla
  • 60 gr de mantega
  • 75 gr de sucre moreno
  • 100 gr de sucre blanc
Per la ganaché de xocolata:
  • 150 gr de xocolata negre per fondre (60-70% de xocolata)
  • 150 gr de crema de llet (textura espessa)
  • Essència de vainilla
Decoracions:
  • Boletes de xocolata blanca i negra
  • Xocolata blanca i negre per fondre
Preparació:

Dels cupcakes:

Primer de tot barregem la mantega de cacauet i el sucre blanc i el moreno. Barregem bé fins que quedi una massa homogènia.
Afegim l'ou i la vainilla i remenem bé fins que torni a quedar una massa homogènia.
Afegim la buttermilk i tornem a remenar.
En un bol apart tamisem la farina, el bicarbonat i la sal. Un cop tamisat ho afegim a la barreja i remenem bé.
Posem la massa en els motlles per cupcakes. Si els papers són prims haurem de fer servir un motlle dur de silicona o de metall perquè no s'obrin. Omplirem cada paper fins a 2/3 del total. Un cop omplerts intentem aplanar la massa perquè quedi repartida al màxim de plana possible.
Posarem els cupcakes al forn pre-escalfat a 180º durant 10-15 minuts.
Un cop passats els primers deu minuts comprovarem si els cupcakes estan fets punxant amb un escuradents al mig, si l'escuradents surt net vol dir que estan perfectes. Llavors traurem els cupcakes del forn i els deixarem refredar.

De la ganaché:

Podem aprofitar l'estona en què els cupcakes estan al forn per fer la ganaché ja que necessita reposar una estona abans d'utilitzar-la.

Per fer la ganaché escalfarem en un pot a foc mig la crema de llet.
Abans de que comenci a bullir traurem la crema de llet del foc i hi afegirem la xocolata tallada a trossos. 
Remenarem fins que la xocolata quedi fosa i observem una massa homogènia.
Deixarem refredar la ganaché. Perquè no es formi una tela sobre la xocolata cobrirem el pot amb un paper de film que toqui la xocolata, intentant no deixar bombolles d'aire.

De la decoració:

Un cop els cupcakes i la ganaché estiguin freds decorarem els cupcakes. Per posar la ganaché sobre els cupcakes jo he fet servir una màniga pastissera amb una boquilla en forma d'estrella. 
Després hi he afegit decoracions fetes amb xocolata desfeta sobre un full per a forn.

I ja estarà! Apunt per menjar!

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada