dimecres, 26 de febrer del 2014

Cupcakes de xocolata amb mantega de cacauet







Mmm... últimament estic molt de mantega de cacauet! És que la xocolata i el cacauet queden boníssims!!!

Avui els cupcakes! Que fa temps que els vaig fer però ara que tinc temps penjo la recepte pels que us animeu a provar-los!

Ingredients:

Per la massa:
  •  65 gr de cacau en pols (cacau pur, sense sucre. En podem trobar a la majoria de supers)
  • 210 gr de farina
  • 250 gr de sucre
  • 1 cullaradeta i mitja de bicarbonat sòdic
  • 3/4 de cullaradeta de llevat
  • Un polsím de sal
  • 2 ous grans
  • 180 ml de buttermilk (la podem fer barrejant 240 ml de llet i 15 ml de vinagre blanc)
  • 180 ml d'aigua tèvia
  • 3 cullerades d'oli d'oliva suau
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
Per el topping:
  • 400 gr de mantega
  • 250 gr de mantega de cacauet
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (aproximadament, al gust)
  • 4-6 cullerades de llet
  • sucre glacé al gust (unes 6-8 tasses segons la recepta, unes 5 cullerades al meu gust)
Preparació:

Començem preparant la massa dels cupcakes. Aquesta massa és realment molt fàcil de preparar. Primer tamissarem tots els ingredients secs en un bol: farina, cacau en pols, sucre, llevat, bicarbonat i sal.
A els ingredients secs hi afegirem la resta d'ingredients: ous, buttermilk, aigua, oli i extracte de vainilla. Els afegim tots de cop i després batem durant uns 3 minuts, fins a tenir una massa suau i molt líquida.
Omplim les càpsules de cupcakes fins a 3/4 parts i les posem en un motlle de cupcakes. Posem els cupcakes al forn preescalfat a 180º durant 15-20 minuts. 
La massa d'aquests cupcakes es força molla i pot trigar una mica més a coure's que els típics de vainilla. Comprovem que estan cuits punxant amb un escuradents la massa, si l'escuradents surt net les podem treure del forn, sinó deixar-les uns minuts més.

Mentre deixem refredar els cupcakes podem preparar el topping, en aquest cas la crema de mantega de cacauet. Primer de tot batrem la mantega a temperatura ambient fins que quedi suau i hi afegirem la mantega de cacauet. Quan les dues manteges s'hagin unificat en una sola massa hi podem afegir l'extracte de vainilla i mica a mica anar afegint les cullerades de llet i el sucre glacé al gust. Aquells que els hi agrada més el dolç voldran posar-hi més sucre, aquells com jo, que els encantin els cacauets preferiran deixar la crema menys ensucrada.

Després només caldrà posar la crema en una màniga pastissera i decorar al gust! En els cupcakes de la foto hi vaig posar uns filets de xocolata negra fosa, boletes de xocolata blanca i ametlles picades.

I ja només queda devorar-los!

Bon profit!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada