dissabte, 1 de novembre del 2014

Carrot Cake Cupcakes


Vaig descobrir aquesta perla farà dos anys a Irlanda. Quan vaig sentir el seu nom vaig pensar que seria dolentíssim però des de la primera mossegada em vaig tornar fan número u d'aquest pastís!

Des de llavors he anat provant i adaptant al meu gust la recepta de Carrot Cake with lime mascarpone icing de Jaime Oliver, i per mi ara és el meu pastís estrella! El seu gust és increïble i ningú que sàpiga de què està fet s'ho creuria que està tan bo! I a més a més és dels més saludables que he fet! Us en llepareu els dits!

Avui us els presento en forma de mini cupcakes, tot i que es pot utilitzar la recepta per fer un pastís també.

Ingredients (per 8 - 10 persones):

Per la massa:
  •  250 g de mantega
  • 250 g de sucre moreno
  • 4 ous
  • 150 g de farina
  • 1 cullaredeta de bicarbonat
  • 1 cullaredeta de llevat
  • 100 g de nous (pelades i triturades)
  • 1 cullaradeta de canyella
  • Un polsím de claus
  • Un polsím de nou moscada
  • 1/2 cullaradeta de gingebre
  • 250 g de pastanagues (pelades i triturades)
Per la crema:
  • 100 g de mascarpone
  • 200 g de crema de formatge tipus Philadelphia
  • 100 g de mantega
  • 85 g de sucre glacé
  • Suc i pela d'una llima
  • Nous senceres per decoració
Preparació:

De la base:

En un bol barregem la mantega i el sucre moré fins a tenir una massa cremosa. Hi afegim els rovells dels ous un a un i després el suc i la ralladura de taronja. Seguidament afegim la farina tamissada, el llevat i el bicarbonat. Afegim també les nous i les espècies.

En un bol a part muntem les clares a punt de neu amb un polsím de sal. Un cop muntades les clares les afegim a la massa removent suaument. 

Posem la massa al motlle i coem al forn a 180 graus durant 50 minuts aproximadament. 

Si es prefereix també es pot fer en forma de cupcakes, en aquest cas el temps de cocció serà menor.

De la crema:

Aquesta crema és una crema de formatge base amb una mica de llima que hi dóna un toc àcid molt bo. La dificultat de la recepta està en batre el formatge ni molt ni poc.

En un bol batem la mantega a temperatura ambient fins a ser cremós. En un altre bol batem també els formatges junts fins que tinguin una textura cremosa. Un cop la mantega i els formatges són cremosos els podem barrejar. Vigilem perquè si batem massa el formatge perdrà cremositat.

Tot seguit afegim el suc de llima i la ralladura a poc a poc. Anem comprovant fins a obtenir el gust desitjat. 

Finalment afegim el sucre glacé. N'hi afegirem la quantitat desitjada, segons si siguem més de dolç o de salat. Ja veureu que la crema està per llepar-se'n els dits!

Un cop tret el pastís del forn i refredat, untem la crema per sobre el pastís amb l'ajuda d'una màniga pastissera. Decorem al gust, jo ho he fet amb nous senceres i anisos blancs i negres.

I a menjar s'ha dit!


Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada