diumenge, 16 de novembre del 2014

Pastís de carabassa i canyella


Bon dia!

Ara que ja estem de ple a la tardor i comença a fer fred és temps pels pastissos de tardor ( i perquè no, és quan torno a tenir ganes de fer més pastissos!). Últimament m'ha donat per fer pastissos amb gustos de tardor i tornar a fer decoracions fondant. 

Avui us en porto un de carbassa i canyella que vaig fer en motiu d'una jubilació. Està basat en la recepta de cupcakes de carbassa especiada del llibre Cupcakes de la Peggy Porschen. És un pastís amb base de carbassa i crema de formatge amb canyella. Com sovint faig he reduït la quantitat de sucre de la recepta original per potenciar el sabor i fer-lo menys dolç i més agredable a paladars acostumats a poc sucre. Espero que us agradi!

Ingredients (per 16 persones):

Per la massa:
  • 100 gr. de mantega sense sal
  • 280 gr. de puré de carbassa cassolà
  • Un polssím de sal
  • 100 ml. de llet
  • 280 gr. de sucre moreno
  • 4 ous mitjans
  • 2 cullerades i mitja de llevat
  • 1/2 cullerada de bicarbonat
  • 1/4 culleradeta de jingebre
  • 1 culleradeta de canyella 
  • 1/4 culleradeta de nou moscada
  • 1/4 culleradeta de claus mòlts
Per la crema:
  • 250 gr de crema de formatge
  • 250 gr de mantega
  • 200 gr de sucre glacé
  • 1 culleradeta i mitja de canyella


Preparació:

De la massa:

Com sempre començarem barrejant la mantega i el sucre. Seguidament hi afegirem el puré de carbassa, la sal i la llet. Ho barregem tot ben barrejat.

A continuació afegirem els ous un a un, barrejant bé abans d'afegir-n'hi un altre.

Per últim afegim la farina tamissada juntament amb el llevat, el bicarbonat i les espècies. 

Omplim el motlle de pastís amb la massa. Abans però hem d'haver engrassat el motlle perquè ens sigui més fàcil treure el pastís un cop fet.

Coure al forn a 180º durant 50 minuts aproximadament. Abans de treure el pastís de forn comprovarem que estigui ben cuit clavant un escuradents al mig del pastís. Si aquest surt net, podem treure el pastís del forn.

De la crema:

Per preparar la crema de formatge amb canyella primer de tot hem d'estovar la mantega i el formatge per separat fins que tinguin una textura cremosa. Tot seguit barregerem el formatge i la mantega. Després anirem afegint el sucre poc a poc i per últim afegim la canyella en pols. Al afegir el sucre hem de vigilar de no barregar durant massa estona per no estovar massa el formatge i la mantega.

Per últim només ens quederà cobrir el pastís amb la crema de formatge i decorar-lo. Jo l'he cobert amb fondant blanc i hi he afegit unes quantes fulles de fondant amb colors de tardor.

I això és tot!
Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada